Kujdesi shëndetësor parandalues ​​dentar për fëmijët

Stomatologjia shkollore përbëhet nga 18 mjekë dhe 19 teknikë / infermierë dentarë.

Stomatologjia shkollore ka një detyrim të kontrollojë fëmijët nga klasa e parë deri në të shtatën, të kryejnë ekzaminime sistematike, të pastrojnë dhe pastrojnë dhëmbët me përgatitjet e duhura.

Ky shërbim praktikohet edhe nga studentë të stomatologjisë në Universitetin Shtetëror të Tetovës.

3 mjekë dhe 3 asistentë punojnë në stomatologjinë e urgjencës.

Detyra e këtij shërbimi është të merret me urgjencat në stomatologji. Stomatologjia e urgjencës funksionon vetëm në ndërrimet e natës nga 19 në 07. Shërbimi heq dhe rregullon dhëmbin, të veshur me një ilaç për uljen e dhimbjes.

 

Shërbimi me rreze X merr një fotografi të një dhëmbi ose një nofulla të tërë me një referim nga mjeku i familjes.

Ju mund të merrni regjistrimet me një CD ose fotografi dentare.